Изберете страница

Улично соларно осветление

Във връзка с разширяване на дейността си
фирма „Прокюрмънт Пърформър” ЕООД
извършва доставка и монтаж на улично соларно осветление.
Защо енергия от слънцето?
Днес, когато потреблението на енергия за промишлени и битови цели е в огромни мащаби, а съхраняването на природните ресурси е належаща реалност, все повече хора търсят нови пътища за създаване на чиста енергия от неизчерпаеми източници.

Ние от „Прокюрмънт Пърформър” ЕООД сме отворени към новите идеи и технологиите, за добиване на електроенергия, които щадят околната среда.

Наред с модерните решения търсим и прости принципи, които да служат ефективно на хората и в същото време не замърсяват околната среда. Добър пример за такава технология са фотоволтаичните системи.

Енергия от слънцето
Днес хиляди хора захранват своите, жилища и предприятия с автономни слънчеви фотоволтаични системи. Енергийните компании също използват PV технология за големи електроцентрали. Соларните панели, използвани за захранване на жилища и предприятия обикновено са направени от десетки фотоволтаични клетки, комбинирани в модули.

Комплексната инсталация за пълно захранване ще използва около 10-20 слънчеви панели за захранване на дома. Панелите са монтирани под определен ъгъл, по възможност с южно изложение, или ако са в система могат да бъдат окомплектовани с проследяващо устройство, което следва слънцето, което им позволява да улови най-ефективно слънчевата светлина.

Много слънчеви панели комбинирани заедно, ще създадат система, която се нарича соларен масив. За големите промишлени приложения, слънчевите панели са свързани помежду си, за да образуват големи по мащаб фотоволтаични паркове. Те са свързани към обществената токопреносна мрежа. Основните компоненти на една система са взаимосвързани фотоволтаични панели, изградени от соларни клетки, инвертор и конструкция.

Соларни клетки

Соларните клетки могат да бъдат изработени от няколко различни материали

До момента най-значимият от тях е кристалният силиций. От него тръгват две разновидности на соларните клетки – от монокристален силиций и от поликристален силиций.

Монокристалните клетки имат малко по-висока ефективност и се разполагат на по-малки площи, освен това те са и по-дълготрайни. От своя страна поликристалните модули са по-евтини. В България, по-разпространени са системите от поликристални клетки.

Второто поколение соларни клетки са наречени тънкослойни соларни клетки. Те са изработени от аморфен силиций или материали, несъдържащи силиций, но с добри показатели като кадмиев телурид. Те представляват тънък филм, изграден от слоеве полупроводник, с дебелина само няколко микрометра. Поради своята гъвкавост, тънкослойните соларни клетки могат да се полагат върху керемидите на покрива, фасадите на сгради или по повърхността на стъклените покриви. Чрез използването на тънкослойната технология се намалява сериозно цената на фотоелементите.

Ефективността на един фотоволтаик зависи от много фактори, включително температурата на кристала, спектъра на светлината, ориентацията към слънцето, географското местоположение, където е инсталиран и други.

приложения

Една от възможностите, които ни дават соларните панели е прилагането им за улично и парково осветление

Предназначени са за осветление на улици, кръстовища в малки населени места, паркове, алеи и градинки

Соларните улични лампи притежават следните предимства:

  • Лесна инсталация без свързване с електрическа мрежа.
  • Изпитана технология. Антикорозионно покритие на всички компоненти.
  • Ниска инсталационна цена.
  • Бързо и лесно настройване.
  • БЕЗ свързване към електрическа компания.
  • БЕЗ копаене на канали за окабеляване.
  • БЕЗ допълнително обслужване.
  • БЕЗ сметки за електричество.
  • БЕЗ допълнително обслужване на батериите.
  • 25 годишна експлоатация.

Корпусът е произведен от UV-стабилизиран поликарбонатен ABS.
Рефлекторът е изработен от дълбоко изтеглен алуминий. Разсейвателят е от термозакалено плоско стъкло.
Осветителното тяло е пригодено за работа с КЛЛ (компактна луминесцентна лампа) 12V DC. Mонтира се на стандартна рогатка Ф60мм., посредством винтово съединение. Като опция се предлага настройваща се опашка на осветителното тяло. Осветителят е със степен на защита IP 65

Ето и част от проектите, които ние изпълнихме:

Доставка и монтаж на соларно улично осветление за 20 детски площадки в гр.София

Каталог на соларно улично осветление и цени можете да изтеглите от тук

Запазете си час за оглед
На телефон 089514 08 22
или ни пишете на
info@pp-construct.com

На нас можете да разчитате!
Ние даваме гаранции за нашите услуги И ГИ СПАЗВАМЕ!