Изберете страница

Ремонт на покриви

Всяка сграда, за да бъде максимално функционална и практична, има нужда от поддръжка. Практичността на сградите до много голяма степен зависи от тяхната изолация. По отношение на хидроизолацията, решаващият елемент е покривът. Колкото и добре да се направи един покрив, той подлежи на амортизация и в даден момент има нужда от ремонт. Ремонта на покрива би могъл да бъде повече или по-малко ефективен, според това как ще бъде изпълнен и какви материали ще бъдат използвани.

Искате да ремонтирате

Ето и  някои основни препоръки при
ремонт на покриви, които биха могли да бъдат от най-голяма полза, за да допринесат за крайното ви задоволство от този тип услуги. Някои от тях са важни, а други дори по-важни, така че отделете нужното време, за да ги разгледате. Неспазването на някои от тях може да наложи повторен ремонт на покрива само след години, а в някой случаи и след месеци.

Планиране

Ремонтиране на покриви

планирането е една съществена част от процеса по ремонт на покриви, не тръгвайте да правите нещо, което не знаете как ще приключи

Фирмата

Правилната фирма за ремонт на покриви

избора на фирма за ремонт на покриви е също много важен аспект, като винаги можете да се обърнете към приятели, близки или интернет в търсене на най-добрия вариант. Нашия съвет е да се доверите на реална фирма, с опит, препоръки и активна дейност. Поискайте документи, удустоверяващи, че фирмата съществува.

s

препоръчваме

Задължително поискайте проекто-договор с юридически издържан текст, обърнете специално внимание на сроковете за изпълнение и на гаранционните условия. Бъдете разумни и не доверявайте собствеността и сигурността си на случайни хора. Ремонтът на покрив е отговорна задача, не правете компромис с качеството, дори да е за малко по-висока цена. Понякога не цената е водещ фактор, а качеството, особено ако се наложи да ремонтирате покрив 2 пъти в рамките на 1 сезон.

Цени

Цени за ремони на покриви

Крайната цена може да варира значително в зависимост от спецификата на услугата.

Все пак тя не е всичко и понякога е по-добре да инвестираме малко повече, за да сме сигурни в качеството на извършената работа. Уверете се, че се използват само качествени материали. Ако ще покривате с битумни ленти, нека те не са от евтините серии, защото трайността им е едва 3-4 години.

Цялостно изграждане – ако сте решили да изградите своя покрив от нулата, то проучете какви са най-удачните варианти за вас. Икономичен вариант е два пласта хидроизолация (с и без посипка), друг вариант е хидроизолационна мушама и керемиди.

Устройство – в контекста на горната препоръка е нужно да се съобразите и с възможностите, които самата сграда ви предоставя, както и да осигурите нужното разрешение за подобна дейност. Например, металните покриви са много лесно решение, но често пъти не дават нужната здравина и изолация. Циглите са решение, но понякога не дават нужната устойчивост на покрива при силен вятър.

Задължително се посъветвайте със специалист в обалстта за намиране на на-изгодното за Вас решение.
Историческо наследство – ако сградата, на която планирате да правите ремонт на покрив е част от старата част на съответния град, то погрижете се да следвате предписанията и препоръките в конкретния случай.

N

Качествени материали

Използването на модерни материали ще ви даде значително по-дълъг живот на вашия покрив, по-добра хидроизолация и по-голяма здравина

Сезон

Не започвайте ремонт на покрив или хидроизолация през зимата. Най-доброто време през годината са топлите и сухи месеци.

Безопасност

В случай, че решите да изберете фирма да ремонтира Вашия покрив се уверете дали работниците спазват условията на труд за безопасност и дали работят с предпазна екипиировка и въжета. В случай на инцидент, Вие също носите отговорност в качеството и на поръчител, особено ако фирмата няма договор с трудова медицина и застраховка професионална отговорност.

s

препоръчваме

В случай че сами правите ремонт на своя покрив, то спазвайте всички мерки за безопасност, като е добре да работите поне двама души едновременно. Дори и да работите на плосък покрив, непременно се осигурете с въжета.

Запазете си час за оглед
На телефон 089514 08 22
или ни пишете на
info@pp-construct.com

На нас можете да разчитате!
Ние даваме гаранции за нашите услуги И ГИ СПАЗВАМЕ!